Torta Caprese

In de winkel waar ik werk, geven we vaak krantjes bij cadeaus. Dit is een Italiaanse krant ‘Il Giornale’. Er staan hier ook recepten in en als ik ergens van houd, is het Italiaans eten. Dus ik heb een van de recepten gemaakt en wilde dit met jullie delen. Het is een goddelijke, glutenvrije, Italiaanse chocoladetaart met amandelen. De foto’s zijn trouwens wat minder goed dan de vorige keer, maar dat komt omdat het avond was.

DSCF2010

Wat je nodig hebt:
– 250 gram boter
– 200 gram poedersuiker
– 175 gram pure chocola
– 3 eieren
– 150 gram amandelmeel
– 100 gram amandelschaafsel
– 1 eetlepel cacaopoeder

DSCF2011

Verwarm de oven op 200 graden. Klop de boter met de poedersuiker met een handmixer. Smelt vervolgens de chocola au bain marie en split de eieren.

DSCF2014

Roer de chocolade, het amandelmeel, het amandelschaafsel, cacaopoeder, eidooiers en wat zout door de boter. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.

DSCF2017

Schep het beslag in een ingevette en met bloem bestoven taartvorm met een diameter van 28 cm en bak het geheel ongeveer 35 minuten in de oven.

DSCF2018

Neem de taart uit de oven en laat hem even afkoelen. Strooi er vervolgens poedersuiker over om het af te maken.
Als de taart eruit komt en je denkt: god, wat is ie laag. Dat hoort zo.

Advertenties

2 gedachtes over “Torta Caprese

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s