Tante Hillie’s tarte au citron

Een paar weken geleden kreeg ik van mijn oma de opdracht om een citroentaart te maken met het recept van een vriendin van haar. Als deugdzame kleindochter gehoorzaamde ik uiteraard. Ik zal uitleggen hoe ik hem gemaakt heb!

Wat je nodig hebt:
– 1 eetlepel limoensap
– 1 theelepel limoenrasp
– 1 pak Bastognekoeken
– 150 gram roomboter
– 1 pot lemon curd
– 1 glaasje limoncello
– 2 velletjes gelatine
– 1 eetlepel poedersuiker
– 500 gram mascarpone

Allereerst, verkruimel de Bastognekoeken helemaal fijn en vermeng dit met gesmolten boter.

Druk dit mengsel op een taartbodem met een diameter van 24 centimeter. Laat het één uur opstijven in de koelkast.

Meng de eetlepel poedersuiker door de mascarpone en strijk deze op de taartbodem.

Laat de drie velletjes gelatine tien minuten weken in lauw water. Warm ondertussen de lemon curd in een pannetje. Meng hier limoenrasp, limoncello, de drie velletjes gelatine en limoensap door de curd en laat het al roerende afkoelen. Giet de curd over de mascarpone en garneer het nog even met wat limoenrasp. Laat de taart afkoelen in de koelkast. Let op dat de taart recht staat, anders verplaatst het curdmengsel!

Advertenties

2 gedachtes over “Tante Hillie’s tarte au citron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s