in the eye of the tiger

Een tijdje geleden had ik een groupon ‘Workshop tijgers voeren’ gekregen. Ik ben sowieso een ontzettende dierenliefhebber, maar katachtige roofdieren vind ik toch wel het meest fascinerende soort. Afgelopen zaterdag gingen we dan. Naar Landgoed Hoenderdaell. Ik was er nog nooit geweest, dus door de naam verwachte ik een soort van uit de hand gelopen hobby van een rijk persoon. Achteraf bleek dit wel enigszins waar te zijn, maar dan met zeker goede bedoelingen.

IMG-20151013-WA0002

De workshop is oorspronkelijk van Stichting Leeuw, wat zich bevindt op Landgoed Hoenderdaell. We werden ontvangen met thee en appeltaart en kregen een uitvoerige uitleg over de inhoud van de stichting. Hier kreeg ik al snel een ander beeld dan wat ik oorspronkelijk had. De stichting houdt namelijk in dat ze dieren uit heel Europa en omstreken (voor zover de capaciteit het toelaat) opvangen. Dit zijn voornamelijk circusdieren, maar er was ook een verhaal van een leeuwin die in Caïro in een hok van 2 bij 2 meter zat en af en toe eruit mocht om een kunstje te doen. Het idee is dat de dieren uiteindelijk weer terug gaan naar het (semi)wild in Afrika, Thailand of Rusland. Om hun conditie en jachtinstinct en dergelijken op peil te houden, hebben ze een soort manege waar een jachtsimulator is. Het komt erop neer dat een stuk vlees door de rondte vliegt.

IMG-20151013-WA0003

Na de uitleg kregen we te zien hoe zo’n leeuw achter het vliegende stuk vlees aanrende (uiteindelijk kreeg ‘ie m wel hoor). En vervolgens kregen wij een rondleiding via het verzorgerspad en mochten we uiteindelijk de tijgers (door het hek, uiteraard) voeren.
De reden dat ik hier een post van maak, is dat ik heel erg onder de indruk was die dag. Niet alleen van het concept, maar ook dat dit compleet fundeert op vrijwilligers, een particuliere eigenaar die vrijwel alles betaald en donaties. Ik wilde dit dus met jullie delen in de hoop dat dit ook iets bij jullie losmaakt. Daarnaast is de groupon (die nog steeds verkrijgbaar is) een ontzettend leuk dagje uit, waar je veel mensen mee helpt!

IMG-20151013-WA0007 IMG-20151013-WA0001 IMG-20151013-WA0006 IMG-20151013-WA0005

Advertenties

7 gedachtes over “in the eye of the tiger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s